Saturday, February 26, 2011

pa kjadah nya!!!

assalamualaikum suma..*jawab jangan tak jawab na..

hah.mcam mna nak mula ha..actually aku bru ja brjmpa dengan kkwan aku suma ni..lepa mai umah aku tadi.hah mcam besalah dah lama tak jumpakan.mai ja umah aku suh cari makanan..pakejadahnya suma ni..pikir umah aku ni stor tmpat makan ka.taw la bdan aku besar pon.perli ka ni ar..hah ayat aku kuar la ktakan..

huhu..tapi sorylah kwan aku la ni dah x makan.haha..mata dah juling waktu tulis ni.besalah malu.tapi len hari mai aku siap wat biawak panggang bagi kat ang,..maw???kompon perut ang buncit lepas tu.hahah..

hah cita sal pakejadahnya ni kan..terkejut gak aku.da sorang blogger ni tulih sal PELACUR BLOGGER!!hah apa 2..berapa rnggit semalam..astagha..hah blogger yang selalu wat kontroversi tu..LENSA ROSAK..hei suka hati dia ja kta kat orang placur.pikir lah sma.hati orang len..

k.cukup sal tu.nanti tak pasal plak aku yang dikotroversikan.haha bajet gileeeeeeewww..takdalah..
k petang ni aku ngan kkwan nak prgi tasek.nak jalan jalan..release tensyen..so sspa nak join jom lah.pkol 5 petang ni kita jmpa kat tasik ya..jangan lupa..

Sunday, February 20, 2011

walaweh letih seh!!

assalamualikum suma..
entri aku harini berbau letih skit yea..maw tak nya aku baru balik dari karnival "JOM MASUK U"..ok.karnival ni telah berlansung di dewan wawasan 2020 dekat perlis 2.wah jauh nya.aku p menunggang moto pulak.dengan kkwan lah.kalaw seorang tobat den x pergi.dulu da abg leh ajak dia..heiii.dah lah panas.jadi PARIA lah aku..huahuahua..


karnival ni melibatkan banyak agensi dari universiti dan kolej swasta..banyak gila.dapat pendedahan awal tentang u lah katakan..tapi kolej swasta ni banyak sangat..cuma aku takut tak diiktiraf lah..nahai mngaji penat2 dapat hape!!!so be carefull k...tapi tadi aku cma brmnat kat universiti tertentu ja..aku nak wat asasi.itupon kalau ada rezeki lah.kalau tak...huhuok aku nak senaraikan u yang aku mnat k..


1.UITM
2.UPM
3.UKM.
4.UM
5.UIA.


so kekawan kena lah berdoa semoga aku dapat masuk u ni..hah tetapi tadi da berita tergempar yang telah wat jantungku berdegup seketika..nak taw pa..jeng jeng jeng..







SPM KUAR 24 HB 2 LOH!!!

maknanya dah dekat sngatlah..terus mood aku brtkar..serius terus...tapi apapon aku kna terimajgak..sebab aku dah usaha..so kekawan yang nk ambik keputusan get ready yea..bubye..






Saturday, February 19, 2011

gementar!!getar!!getaq!!

assalamualaikum..


wah.wah.wah..borink tahab gaban+cipan ni..wah blog aku dah bersawang disebabkan dek kemalasan jiwa ku lah..k aku nk cita something ni..sepanjang aku x berblog ni dah memacam jadi kat aku..seronok da sedih pon da..tapi aku nk cita suma..


k mcam besa tiap malam ahad n isnin aku akan pergi kelas bhasa inggeris untuk memantapkan lagi comunication aku..malam isnin yang lepas kami kna wat lakonan.so kena berada dalam grouplahkan..jadi group aku dapat tajuk "what you want do during holiday?"so pkat pilih watak..tuttut..aku dapat watak jadi father lah..kena kontrol satu keluarga nih..huahuahau..malu lah..auwwwwwwwwwww....mood pondan sekejap..modd jantan balik ya..so aku da 2 orang wife..memang cantik.haha..lepa ni x sepakat..jadi selalu bertngkar msasa nk p cuti.memasing da pilihan katakan..


so sebagai ketua keluarga,aku yang tntukan..gilak kuasa katakan.haha..so berlku sedikit kekecohan lah..time 2.tapi memang lawak bebagai dengan speaking rojak lah aku ni..


1..aku ajak ahli keluarga buat discussion..untuk tentukan apa nak wat hari cuti ni..yang anak aku plak wak masuk kekasih gelap dia plak..


2..kecoh lah ka.sory aku x ingat part 2..


3..isteri aku curang seh dengan adik aku..kurang asam memang tawarlah..hahah..so aku pon dengan x pandai bahasa inggris ckaplah.."what's!!u curang dengan I"?..so bukan cam 2 k..not loyal lah...


4.disebabkan dia curang aku ponkahwen lah denganjiran aku plak...terkejut lah satu bilik 2..hahah.suma scra spontan..memang lawak lah...


....abihlah sesi aku bercerita.cam tergantungkan..saja seronok2..so bye..kalaw rajin aku update len..


TO MY COUSIN:MUNAH CI KUNAH..sory i can't go your home.but i hope you become health..so bye..

Sunday, February 6, 2011

tak ada tajuk!!

asssalamualaikum..

entry ni tajuknya adalah xda tajuk ya.so bacajala..
hmm.aku ni memang dah lama tak update blog ni..muncullah memacam idea nak create ni.dah nak terkeluar dah..huhu.sebenarnya dalam cuti raya cina ni kami sekeluarga tima ahli keluarga baru.huhu.sempoi n gempak habih.memang yang 2 yang diidamkan selama ini.x maw yang lain dah!!bak kata aku lah..
aku harap benda ni dapat menemani aku selama maku menunggu result spm ni.hah cita sal tunggu result spm nih..aku nak cita skit yang selama ini aku asyik mm\impi dapat keputusan ja..heii..tkot seh!!!camna lah keputusan aku yang sebenak nya nnti..mudah mudahan seperti yang aku harapkan lah..aku tak maw lah segala angan2 yang bukan angan mat jenin aku tu tak tercapai pulak nanti..

hah berbalik kepada ahli keluarga aku yang baru tu.. ni dia..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



hah ni dia..tapi bukan gambar sebenarlah..yang ni goggle punya..aku punya malas nk snap..

k yang aku punya berjenama philips ok..best tengok gambar.macam real 2..huhu

k byer....